SIT Campus in Punggol North - SINGAPORE

DJI_0065.JPG

Architect: WOHA

Developer: SIT

 

Description: This is a new campus for Singapore Institute of Technology (SIT) at Punggol North, Singapore. Situated within the IT-focused business park in Punggol Digital District, the footprint of the new campus of the Singapore Institute of technology was optimized through Web Structures’ integration of structural and environmental design. Sustainability drivers, such as water resource management, were prioritized in the multi-objective optimisation amongst parameters such as safety, serviceability, buildability, time and cost. The final structural solution was a material hybrid based on minimizing environmental impact.

Total Construction Cost: TBC

 

Completion Date: 2023

SHARE PROJECT

DOWNLOAD PROJECT INFO SHEET